Norkring

Ustabilt sommervær er ingen hindring for Norkrings driftssenter!

Den siste tiden har vært preget av en værgud som ikke helt klarer å bestemme seg og ifølge landets største aviser går vi en sommer med varierende vær i møte. Da kan det være godt å vite at på Fornebu sitter det flinke folk på jobb som sørger for stabile TV- og radio signaler.

02.07.2019
Ustabilt sommervær er ingen hindring for Norkrings driftssenter!

Fra overvåkingssenteret på Fornebu drifter og overvåker Norkring alle sine tjenester 24 timer i døgnet, slik at tjenestene kommer på lufta og folk kan se på TV og høre på radio i sommer, ja hele året, rettere sagt.

Christian Jacobsen er leder for Norkrings driftssenter på Fornebu og han understreker hvor viktig det er å ha et driftsenter som til enhver tid overvåker nettet i landet.

-Med solid erfaring og kunnskap driftes et av Europas største nettverk med stor geografisk utstrekning i et land med utfordrende topografi og usikkert klima, sier Jacobsen. Han viser til hvordan hans kolleger overvåker 3000 stasjoner i Norkrings nett og hvordan den nyeste teknologien benyttes for overvåking, problemløsing og vedlikehold. Erfarne medarbeidere med solid bakgrunn er tilgjengelig både på overvåkningsrommet og ute i felten.

Når lynet ikke slår ned
I begynnelsen av juni var det lynbonanza her til lands og tall viser opp mot 60.000 utladninger i Sør-Norge. - Dette merket vi svært lite til i vårt nett, sier Jacobsen og sammenligner med blant annet 2016 da lyn og torden ga mye utfall i Norkrings nett.

Norkring er godt rustet uansett hva våre værguder måtte ha på menyen denne sommeren, sier Jacobsen og viser til robustifisering av nettet og konkrete forbedringer som tyder på at tiltak Norkring har gjort er effektivt og har gitt gevinster.

Tett på været
I motsetning til resten av landet lover været godt kringkastingsmessig, understreker Jacobsen med et smil. Han viser til hvordan Norkrings driftsapparat er tett på været og ifølge sommerens prognoser ligger det verken an til hetebølger eller høststormer.

Han forteller videre om hvordan fjorårets varme skapte utfordringer for ventilasjonen på Norkrings stasjoner, samt hvordan lyn, torden og regn har skapt hodebry for driftsapparatet tidligere.

-Vi er i hvert fall ferdig pakket for sommeren, skyter Jacobsen inn og legger til at været får verken Norkring eller noen andre gjort noe med…
Mange velger kanskje å pakke med seg et par gummistøvler og en ekstra ullgenser til årets ferie. På Norkrings driftssenter sørger vi for at støtteapparat er tilgjengelig gjennom hele sommeren og ekstra bemanningsplaner kan iverksettes i fall uvær, konstaterer Jacobsen. Gode varslingsrutiner er på plass, det er tett dialog, god oppfølging og planlagt arbeid begrenses, slik at sommeren kan fylles med gode lytte- og seeropplevelser.