Norkring

Norkring vil sprenge dekningsgrenser med kreative løsninger

Tilgjengelighet betyr alt og behovet for dekning møter oss hver eneste dag. Norkring kan bringe stabil og pålitelig dekning til steder hvor det ikke finnes. Med Norkring Extended Coverage ønsker vi å dekke gapet mellom 4G og der det ikke finnes dekning. Det være seg i luft, i vann, langs kysten og i grisgrendte strøk.

20.06.2019
Norkring vil sprenge dekningsgrenser med kreative løsninger

-Vi ønsker å dekke et behov som finnes, men hvor det ikke er en løsning per i dag, sier Vivi Nyseter-Østby, Salgsdirektør i Norkring. Hun leder arbeidet med å utvikle et nettverk som benytter seg av meshteknologi og ulike medieløsninger. Mesh er et fleksibelt, selvkonfigurerende, selvhelende nettverk. Data flyttes mellom de enkelte mesh-nett terminaler, slik at det alltid er konnektivitet mellom to enheter så lenge de er koblet til mesh-nettet.

Norkring kan med denne tjenesten sørge for bredbånd/internettdekning ved sammenkobling, såkalt konnektivitet, på steder hvor det per i dag ikke er 4G-dekning. Løsningen har ulike bruksområder og vil være aktuell for ulike næringer.

Norkring Extended Coverage kan for eksempel gi dekning til en drone for filming og livestream overføring på utilgjengelige steder for å overføre nær sanntidsinformasjon i beredskapsøyemed. Det kan gi dekning for overvåkning langs kyst, fjell og trange daler, anvendes til feilsøk langs kraftledninger, bidra med sanntidsoverføring av video i beredskapssituasjoner og hjelpe media å dekke hendelser i grisgrendte strøk.

Vi demonstrerte løsningen i anledningen «The Artic Drone Event» på Svalbard, hvor Norkring skapte konnektivitet og muliggjorde live videooverføring innerst i Billefjorden både ved Nordenskkjöldbreen og ved Pyramiden hvor det ikke er mobildekning. Norkrings løsning ble også brukt for å gi midlertidig wifi-dekning for konferansedelegasjonen under omvisning på Pyramiden på Svalbard.

-Det er skikkelig gøy å ha muliggjort for den første mobilsamtalen fra Pyramiden noensinne, forteller Nyseter-Østby ivrig. Hun deler opplevelsen fra da tidligere direktør i Luftfartstilsynet, Svein Olav Aasen fra Bodø, ringte hjem til kona på Norkrings nett og skrøt av telefonlinjen: «Det var som å snakke ansikt til ansikt», uttrykte han.

Norkrings tjeneste kan være aktuell for flere bransjer og aktører som har behov for å etablere og forlenge nettverk og konnektivitet, både varige og midlertidige.

"Vi kan respondere på kort varsel og skreddersy kommunikasjonsløsninger som er forhåndstestet og simulert av vårt svært dyktige miljø av radioplanleggere."

Viv Nyseter-Østby

Med sin erfaring fra NRKs sakte-tv-produksjoner som Sommeråpent fra Skibladner, Besseggen, Galdhøpiggen og Monsen minutt for minutt, hvor Norkring var hovedkommunikasjonsleverandør, har Norkring fått testet ut tjenesten, rekkevidden og mulighetene.

-Vi kan respondere på kort varsel og skreddersy kommunikasjonsløsninger som er forhåndstestet og simulert av vårt svært dyktige miljø av radioplanleggere, legger Nyseter-Østby til.

Hennes oppfordring er klar: Når du tenker på et nettverk som trenger konnektivitet og trenger hjelp til å planlegge og rigge det, ja da ringer du Norkring.