Norkring

Futsal utvider sin arena med løsninger fra Norkring

Futsal har blitt en svært populær sport i Sverige og nå kan enda flere få med seg de spennende kampene i serien via Arena streaming-løsningen fra Norkring. Som publikum kan du logge deg på via en app eller på web og få tilgang til alle seriekampene i Futsal. Det gjøres nå klart for ny sesong som starter i oktober.

20.09.2019
Futsal utvider sin arena med løsninger fra Norkring

Intenst spill
I mangel av fotballbaner så sporten Futsal sitt lys i Uruguay i 1930. Idrettsgrenen som er inspirert av fotball består av lag med 5 spillere og 1 målvakt. I dag spilles Futsal over hele verden og i 1989 ble sporten integrert under FIFAs organisasjon. I Sverige har sporten vokst seg stor og har nå over 150.000 registrerte spillere, landslag for herrer og damer og nasjonal serie for herrer. En match består av 2 x 20 minutter effektiv spilletid på liten bane med 3 dommere for å styre det hele.

Ser kampen live via Arena Streaming fra Norkring
Med løsningen Arena Streaming når man nå ut til et enda større publikum. Opptil 4000 personer har streamet en futsal-kamp samtidig ved bruk av løsningen. Denne sesongen har 180 kamper blitt vist.

Teknisk løsningen
Klubbene er ansvarlig for å levere signal fra idrettshallene til Norkring. Filmkamera i hallene kobles til en pc (typisk laptop) som kjører et streamingprogram. Mange klubber bruker et gratis program som heter OBS. I dette programmet kan man legge på enkel grafikk som for eksempel hvilke lag som spiller, stilling og match klokke. I OBS setter man også opp streamen, altså strømmen med video som Norkring tar imot via internett. Når vi mottar signalet koder vi det og tilgjengelig gjør det på WEB og i APP med samme løsning som brukes for Norkring Arena Streaming.